Webinar PE/VC beheerder te koop: waarde ontsluiten in de manager

Op donderdag 16 mei om 16:00 uur organiseert de NVP in samenwerking met Loyens & Loeff N.V. een webinar over verschillende aspecten van “M&A deals met betrekking tot PE/VC beheerders”.

Inhoud
In de afgelopen paar jaar zijn er in Nederland en daarbuiten verschillende consolidatie-initiatieven (d.w.z. transacties waarbij het verkrijgen of verkopen van een meer- of minderheidsaandeel in een PE/VC beheerder zelf het onderwerp van de transactie is) succesvol afgerond en kan van een trend worden gesproken. Deze trend lijkt ook logisch: de (Nederlandse) PE/VC sector is de afgelopen decennia gestaag gegroeid en staat nu voor nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld: hoe waarborgen founders de continuïteit van hetgeen ze hebben opgebouwd terwijl ook gedesinvesteerd wordt ten behoeve van een jongere generatie? Wat is goed om te regelen indien je de organisatie van de beheerder meer wil richten op continuïteit en eventueel goed wil uitrusten voor een meer- of minderheidsovername? Wat zijn mogelijke exit-scenario’s en wat is belangrijk bij dergelijke scenario’s?
 
Tijdens dit webinar gaan we in op de voornoemde consolidatie-trend en zullen we enkele do’s en don’ts bespreken die u mee kunt nemen bij het toekomstbestendig maken van uw organisatie.

Sprekers
Sprekers zullen zijn Antoinette van der Hauw en Michaël Maters van Loyens & Loeff N.V.

Datum: 16 mei 2024
Tijd: 16:00 - 17:00 uur

Wij kijken uit naar je deelname!

Leden en geassocieerden van de NVP kunnen zich hier aanmelden. Mocht je tevoren al vragen hebben, mail deze dan naar info@nvp.nl.