Webinar Specific Tax Liability Insurance

Op donderdag 18 januari 2024 om 16:00 uur organiseert de NVP in samenwerking met Taxand Nederland het webinar Specific Tax Liability Insurance. 

Inhoud
Steeds meer (inter)nationale Private Equity fondsen kiezen ervoor om specifieke belastingrisico’s in fonds-, deal- en exitstructuren te verzekeren. Dit is een aantrekkelijke alternatieve vorm van “de-risking” in gevallen waar een tax ruling niet aanwezig is. Het gaat hierbij niet om een W&I verzekering, maar om het verzekeren van specifieke en geïdentificeerde belastingrisico’s op onder meer dividendbelasting, vennootschapsbelasting, transfer pricing en indirecte belastingen zoals BTW en overdrachtsbelasting.

Met gastsprekers uit de belastingadvieswereld en de verzekeringsindustrie geeft dit webinar inzicht in de mogelijkheden van Specific Tax Liability Insurance voor Private Equity fondsen, aan de hand van een aantal recente praktijkvoorbeelden.  Daarnaast zullen we in gaan op het proces en de mogelijkheden van Specific Tax Liability Insurance, zowel binnen als buiten de deal context.

Sprekers:

  • Evert-Jan Spoelder en Karel Pellemans, Taxand Nederland (tax lawyers)
  • Jakub Grabartz, Howden M&A (tax insurance broker)
  • Tom Pygall, Acquinex (head of tax – insurance company)
  • Adam Singer, Certa Insurance Partners (tax director – insurance company)

Praktische zaken
Datum:18 januari 2024
Tijd: 16:00 - 17:00 uur