Over ons


De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) is de branchevereniging van participatiemaatschappijen in Nederland. De NVP is hét aanspreekpunt voor iedereen die meer wil weten over deze investeerders. De internationale termen voor participatiemaatschappijen zijn ‘private equity’ en ‘venture capital’. Onze missie is: Wij versterken slim kapitaal.

De NVP is opgericht in 1984 en vertegenwoordigt 90% van het door participatiemaatschappijen beheerde vermogen in Nederland. Leden zijn professionele nationale en internationale investeerders die risicodragend vermogen investeren in Nederland. Geassocieerde leden zijn beroeps- of bedrijfsmatig bij dit soort investeringen betrokken. Te denken valt aan advocatenkantoren, consultants, fiscalisten, accountants en andere adviseurs.

De NVP is lid van VNO-NCW en Invest Europe, de Europese zusterorganisatie. Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief (alleen voor (geassocieerde) leden van de NVP).