Masterclass WHOA

“WHOA: kansen en aandachtspunten voor private equity”

Op 3 juli 2024 organiseert de NVP in samenwerking met Van Doorne en Alvarez & Marsal de masterclass “WHOA: kansen en aandachtspunten voor private equity” met een aansluitende netwerkborrel.

Inhoud
Sinds de invoering van de WHOA in januari 2021 is het mogelijk een bedrijf financieel te herstructureren door middel van een gerechtelijk dwangakkoord buiten faillissement. Dit instrument is sindsdien vele malen succesvol toegepast. In deze masterclass leggen herstructureringsexperts van Van Doorne en Alvarez & Marsal vanuit juridisch, fiscaal en bedrijfseconomisch perspectief uit welke mogelijkheden de WHOA biedt voor private equity investeerders en wat de aandachtspunten zijn waar zij rekening mee moeten houden. 

Zij behandelen onder meer de volgende mogelijkheden die een WHOA-akkoord biedt:

  •  zeker stellen van voortzetting van financiering;
  •  acquisitie van ondernemingen in zwaar weer in combinatie met een sanering van schulden;
  • kapitaalinjectie in een portfolio company op basis van een gesaneerde balans (na afschrijving van een deel van de uitstaande schulden); en
  • operationele herstructurering door beëindiging van bezwarende langlopende overeenkomsten. 

Verder geven zij tips om transacties te structureren zodat private equity een zo sterk mogelijke positie heeft in het geval van een WHOA-traject. 

Sprekers
De masterclass wordt verzorgd door Stefan van Rossum van Van Doorne en Menno Booij, Frank Buitenwerf en Vincent van Liere van Alvarez & Marsal. Stefan is advocaat, partner en hoofd herstructurering bij Van Doorne. Menno, Frank & Vincent zijn Managing Director in respectievelijk het valuations, tax & restructuring teamvan Alvarez & Marsal.

Voor wie
Dit evenement is geschikt voor NVP leden en geassocieerde leden werkzaam in private equity met minimaal drie jaar werkervaring. De masterclass in niet bedoeld voor medewerkers van advocatenkantoren en Big4. 
 
Locatie
Van Doorne N.V., Jachthavenweg 121, 1081 KM Amsterdam. Bereikbaar per auto (parkeerplaats reserveren is mogelijk bij aanmelden) of per openbaar vervoer (metrohalte Amstelveenseweg is op loopafstand).

Wanneer
Woensdag 3 juli,15.00 (inloop vanaf 14.30) tot 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel

Kosten
Deze masterclass is vrij toegankelijk voor leden en geassocieerd leden van de NVP

Contact
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mashid Mojabi (mojabi@nvp.nl) bel +31 (0)20 571 22 70.

Taal
De taal van deze masterclass is afhankelijk van de deelnemers. Bij aanmelding van een deelnemer die Engels prefereert zal de masterclass in het Engels gegeven worden.

Aanmelden voor deze masterclass kan hier.

We kijken uit naar je deelname!