Commissie Venture Capital

De Commissie Venture Capital geeft vorm aan de plannen die het NVP-bestuur uitzet op het gebied van venture capital. Dankzij de kennis en ervaring van de commissieleden kan de commissie dienen als klankbord voor alle onderwerpen die actueel zijn in de Nederlandse venture capital. Zo kan de NVP de belangen van haar venture capital leden optimaal behartigen in de vorm van o.a. lobby en opleidingen. Mede door de diverse samenstelling kan deze commissie de NVP breed adviseren. De commissie komt ongeveer 6 keer per jaar bijeen en wordt in haar werkzaamheden ondersteund door de Policy Advisor Venture Capital van de NVP. De commissie bestaat uit:

 

 

Avatar

René Savelsberg

SET Ventures

René Savelsberg is sinds 2007 de medeoprichter en managing director van Sustainable Energy Technologie Ventures (SET Ventures). Hij zit en heeft gezeten in de Raad van Commissarissen van, onder andere, MicroShade, Elmodis, General Fusion, sonnen en ook Epyon en AlertMe. Tussen 1997 en 2004 heeft René de Philips Corporate Venturing activiteiten geleid, met kantoren in Silican Valley, Amsterdam en Tel Aviv. De specialiteit van René is zijn kennis van de digitale transformatie van industrieën. René Savelsberg is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven als ingenieur in Industrial engineering & Management.  

 

 

Avatar

Felice Verduyn-van Weegen 

LSP

Felice Verduyn-van Weegen is Investment manager bij LSP. LSP is een van de grootste en meest ervaren investeerders in Europa in de medische sector. LSP investeert al ruim 30 jaar in bedrijven in voornamelijk biotech, MedTech en digital health.  Felice is in 2015 bij LSP begonnen en werkte daarvoor als consultant bij McKinsey. Ze heeft een MBA van Columbia University, een MSc in Neuroscience van de VU in Amsterdam en deed ook genetisch onderzoek bij o.a. de VU en Harvard Medical School. Felice is op dit moment board member bij verschillende bedrijven in de biotech, waaronder de Nederlandse bedrijven AM-pharma en Vico therapeutics.  

 

 

Avatar

Harrold van Barlingen

Thuja Capital Management

Harrold van Barlingen is de oprichter en managing partner van Thuja Capital Management (Thuja). Thuja beheert verschillende durfkapitaalfondsen gericht op het bouwen en opschalen van bedrijven op het gebied van Biotech, MedTech en digital health. Harrold begon zijn investeerderscarrière bij AlpInvest Partners. Hiervoor werkte hij als consultant bij de Boston Consulting Group, en leidde hij de continentale activiteiten van de Lewin Group, een bedrijf gespecialiseerd in gezondheidseconomie. Harrold heeft een MSc in Medische Biologie en een PhD in Geneeskunde, beide van de Universiteit Utrecht. Harrold is de eerste investeerder en langdurig boardmember geweest in bedrijven als Galapagos en Argenx.  

 

 

Avatar

Harm de Vries

Innovation Industries

Harm de Vries is co-founder / general partner van Innovation Industries, een toonaangevend Nederlands venture captal fonds dat investeert in snel groeiende hightech, medtech en agro&foodtech ondernemingen. Eerder was Harm medeoprichter en partner van het Erasmus MC Biomedisch Fonds, het Life Sciences Fund Amsterdam en het Twente Technology Fund. Harm is commissaris bij verschillende technologiebedrijven en co-auteur van het vc-handboek: ‘Venture Capital Deal Terms’  

 

 

Avatar

Patrick Polak

Newion

Patrick Polak is co-founder en Managing Partner van Newion. Newion investeert sinds 2000 in vroege fase Business to Business software bedrijven. Voordat hij in 1997 actief werd als investeerder, was Patrick actief in high performance en parallel computing en heeft hij in Delft Lucht,- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd. Patrick is actieve Boardmember in verschillende bedrijven in Nederland en België.  

 

 

Avatar

Warner Philips

Rubio Impact Ventures

Warner is Managing Partner bij Rubio Impact Ventures. Hij begon in 1996 als VC bij NeSBIC en werd in 2002 medeoprichter van Tendris, een intiëringsmaatschappij van cleantech ondernemingen waarvoor hij in 2007 naar Silicon Valley verhuisde om de business te helpen groeien. In 2012 is Warner uit Tendris gestapt en werd operating partners bij Pegasus Capital Advisors (NY, NY), en tevens informal impact investeerder ventures zoals Nest Labs, Lyft, C3.ai and Change.org. In 2015 is Warner met zijn gezin terug verhuisd naar Amsterdam en werd partner bij Rubio Impact Ventures bij de eerste closing van het eerste fund.
Buiten zijn dagelijkse VC werk zit Warner in het stichtingsbestuur van het Cradle to Cradle Institute (USA) dat hij hielp oprichten; daarnaast is hij ook venture adviseur van FMO Bank, en adviseur bij Obvious Ventures (San Francisco, USA) waar hij sinds de oprichting bij betrokken is.