Over Participatiemaatschappijen


Voor ondernemers

Op zoek naar groeifinanciering of kapitaal voor de overname van een bedrijfs(onderdeel)? Participatiemaatschappijen geven de ruimte om te ondernemen en kunnen in elke fase van de levenscyclus van een onderneming waarde toevoegen. 

Nog niet zeker of een participatiemaatschappij de goede keuze is? Neem dan contact op met de Kamer van Koophandel voor een overzicht van alle financieringsmogelijkheden. Ook op de website van de Stichting MKB Financiering (SMF) staat een handige test om te kijken welke erkende alternatieve financiering kan passen.

Al beter bekend met participatiemaatschappijen? Overweeg dan een bij ons aangesloten corporate finance adviseur in te schakelen. Dit zijn gespecialiseerde organisaties die partijen bijstaan in het aantrekken van financiering. 

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen staan startende jonge bedrijven bij met ondersteuning en verschillende vormen van financiering. Zij nemen 50% van alle venture capital investeringen in Nederland voor hun rekening, en zijn dus erg belangrijk voor de financieringsketen. Bij een grotere financieringsbehoefte is Invest-NL een interessante optie. Daarnaast heeft TechLeap programma's om veelbelovende ondernemers verder te helpen en een uitgebreide database van bedrijven, accelerators en investeerders, de Finder Tool.

Natuurlijk is het ook mogelijk zelf partijen te benaderen via onze ledenlijst of de lijst van door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) geaccrediteerde Seed Capital fondsen.

Bij verdere vragen is het ook mogelijk direct contact op te nemen met de NVP.