Marktonderzoek 2020: NVP in de media

Op maandag 3 mei publiceerde de NVP haar jaarlijkse Marktonderzoek. Eerder, op 23 april, werden de bevindingen gedeeld met directeuren van NVP leden. Ook de media gaven we onder embargo inzage in de cijfers. Dit leverde interessante stukken en interviews op met Tjarda Molenaar (Directeur NVP) en Felix Zwart (Director Research & Policy) in Het Financieele Dagblad, De Financiële Telegraaf, op Business News Radio, Computable, Executive Finance en Accountant.nl.Het Financieele Dagblad

''Nederlandse private equity hield bedrijven strak tegen de borst in crisisjaar''
Private-equitypartijen zijn in 2020 nauwelijks nog uit de bedrijven gestapt waarin ze hadden geïnvesteerd en concentreerden zich juist volledig op het overeind houden daarvan. Daardoor is het aantal verkopen van bedrijven stevig gedaald.

Lees hier meer

Telegraaf

''Private equity vol op jacht in coronajaar''
Coronacrisis of niet, private equityfirma’s bleven volop overnames doen het afgelopen jaar. 

Lees hier meer

BNR

Tjarda Molenaar bij BNR
In 2020 daalde het aantal verkopen bij private equity partijen stevig. Hoe verklaart de NVP dit? ‘In de crisis is er meteen een volle focus geweest op de bedrijven die in portefeuille waren. In eerste plaats natuurlijk om te kijken of iedereen veilig was, maar daarna ook meteen, hoe worden we geraakt door deze crisis, en wat moeten we eraan doen. En dat verklaart eigenlijk voor het grootste deel dat er, in ieder geval in de eerste helft van het jaar, niet veel werd gedacht aan verkopen.’

Beluister de uitzending hier

Computable

''Fors meer durfkapitaal naar ict-starters''
Investeerders hebben vorig jaar 377 miljoen euro aan durfkapitaal in beginnende ict-bedrijven gestoken. Dat was fors meer dan in 2019 toen voor 187 miljoen euro aan venture capital naar deze sector vloeide. Bedrijven actief in de gezondheidszorg en biotechnologie ontvingen in 2020 ruim 258 miljoen euro.

Lees hier meer

Accountant.nl

''Participatiemaatschappijen investeren door''
Participatiemaatschappijen (private equity en venture capital) investeerden ondanks corona in 2020 flink in Nederlandse bedrijven en gingen door met het werven van nieuwe fondsen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse marktonderzoek van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), opgesteld in samenwerking met PwC en internationale partners.

Lees hier meer

Executive Finance

''Participatiemaatschappijen investeren door tijdens coronacrisis''
Participatiemaatschappijen (private equity en venture capital) investeerden ondanks corona in 2020 volop in Nederlandse bedrijven en worven nieuwe fondsen. Dat laat het jaarlijkse marktonderzoek van de NVP in samenwerking met PwC en internationale partners zien.

Lees hier meer

 

                         

 

Tags:
2021-05-03 13:18:48