NVP Seminar 2021: Future-proof

De wereld verandert en dat verandert de wereld van investeren. Participatiemaatschappijen zijn deel van de oplossing en spelen een belangrijke rol in het bouwen van de toekomst. Hoe gaat de wereld eruit zien en hoe geven we de toekomst vorm? Hoe gaat Nederland om met de klimaatcrisis? Hoe kunnen bedrijven deel zijn van de oplossing? 

Deze vragen staan centraal tijdens het NVP Seminar 'Future-proof'. Het NVP Seminar is hét flagship event van het jaar voor de NVP, met mogelijkheden tot verdieping en netwerken. Architect en innovator Thomas Rau, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Dilan Yeşilgöz-Zegerius en filosoof en hoogleraar Bas Haring gaan in op duurzaam economisch omdenken en het belang van innovatie.

Ga met elkaar in gesprek over game changers in innovatie, (nieuwe) business modellen en de rol van de actieve aandeelhouder, laat je inspireren en ontmoet elkaar op 8 november in het DeLaMar Theater Amsterdam! 

Meld je hier aan

Programma
 

Sprekers

Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Bij zijn woorden voegt hij ook daden; met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius

Dilan Yeşilgöz-Zegerius is staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat - Klimaat en Energie. Ze begon haar loopbaan in 2004 bij het Wetenschappelijk Bureau voor Onderzoek en Statistiek bij de Gemeente Amersfoort. In 2006 start Yeşilgöz –Zegerius als Senior strategisch (bedrijfs-) adviseur van Burgemeester en Wethouders in Amsterdam op het gebied van de Haven van Amsterdam (directie Stedelijke Bestuursadvisering). 
Hiervoor was zij bestuursadviseur Zorg en Veiligheid bij dezelfde directie. In maart 2014 start Yeşilgöz – Zegerius als Raadslid voor de VVD in de Gemeenteraad van Amsterdam In haar portefeuilles zitten Veiligheid, Armoede en Sport.  Vanaf maart 2017 wordt Yeşilgöz – Zegerius Tweede Kamerlid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In haar eerste periode was zij primaire woordvoerder Klimaat en Energie, vervolgens woordvoerder Justitie en Veiligheid.

Bas Haring

Bas Haring denkt en vraagt, schrijft en spreekt. Op een heldere en prikkelende manier probeert hij wetenschap en filosofie betekenis te geven voor UW leven. Dat doet hij door het schrijven van boeken, columns en het maken van TV-programma's. Bas Haring is hoogleraar aan Universiteit Leiden waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt en hij is oprichter van het masterprogramma Media Technologie voor creatieve wetenschap. In 2016 won Bas Haring de Duidelijketaalprijs, voor het openbaar helder uiteenzetten van wetenschappelijke onderwerpen aan een algemeen publiek. Bas Haring is als wetenschapper een uitzondering, omdat hij met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. De gewone man kan veel inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden zijn werk fris en vernieuwend. Zijn voornaamste doel is mensen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Theorie wordt afgewisseld met praktische alledaagse voorbeelden die de lezer moeten helpen voor zichzelf een duidelijk beeld te creëren. 

Panels

Duurzaam anders economisch denken

Investeerders en ondernemers aan het woord. De rol van actieve aandeelhouders in het maken van een actieve omslag in business modellen. Wat kunnen we leren van ondernemingen die inmiddels anders denken en doen? 

•    Rogier Smeets, President Europe en Member EC Upfield
•    Ellen de Kreij, APAX (Lead Advisor ESG Practice Apax Partners)
•    Francis Quint, Rabo Corporate Investments
•    Taco Carlier, Founder VanMoof 
 

Innovaties in food

Wat zijn de laatste trends op het gebied van food? Wat is de relatie tussen food, duurzaamheid en klimaatverandering? En waar let je op als investeerder? Food for thought in het panel 'Innovaties in food'.

•    Eske Scavenius, Investment Director, Rubio Impact Ventures
•    Maarten Bosch, CEO,  Mosa Meat
•    Sheila Struyck, Venture Partner, SHIFT Invest
•    Kees Aarts, Founder en CEO, Protix

Tags:
2021-09-07 09:31:21