Nieuw bestuurslid NVP: Roland Graaf

Tijdens de ALV van 21 juni jl. is Roland Graaf toegetreden tot het bestuur. In dit interview introduceert hij zich aan de leden van de NVP.

Gefeliciteerd met je benoeming tot penningmeester van de NVP. Voor de leden, wie ben je?
Ik ben Roland Graaf 46 jaar, woon in Amsterdam samen met Ninke en onze twee dochters Fleur en Esmée. Als registeraccountant ben ik jarenlang werkzaam geweest in het openbare beroep en inmiddels ruim 3 jaar als Chief Financial Officer bij Bencis. Mijn vrije tijd probeer ik op sportieve wijze invulling te geven door regelmatig te sporten met mijn personal trainer, in de zomer met onze zeilboot op pad te gaan en ’s winters te skiën. 

Wat is je rol bij Bencis? Vertel eens iets over Bencis?
Sinds maart 2020 ben ik Chief Financial Officer bij Bencis. Wij zijn een private-equity firma en investeren al meer dan 20 jaar in mid-market bedrijven met hun hoofdkantoor in Nederland, België of Duitsland. Momenteel investeren we in een gediversificeerde portfolio van 32 participaties middels onze buy-out fondsen en via een recentelijk opgericht ‘continuation fund’. Onze teams, actief vanuit kantoren in Amsterdam, Brussel en Düsseldorf, ondersteunen ondernemers en werken nauw samen met het management van onze bedrijven bij het realiseren van hun groeiambities. Onze focus ligt bij voorkeur bij ondernemingen met een operationeel resultaat tot 50 miljoen euro en momenteel werken er ongeveer 13.000 mensen bij onze bedrijven die in totaal ca. 2.5 miljard euro omzet realiseren. 

Wat hoop je de komende 4 jaar bij de NVP te bereiken?
Samen met mijn collega bestuurders en het NVP team met enthousiasme en energie uitvoering geven aan ons ambitieuze strategische plan 2023-2030 waar we blijven anticiperen op de dynamiek in onze sector vanuit maatschappelijke verwachtingen, regelgeving, politieke richting en internationale focus. Een uitgesproken wens is daarnaast een hechtere community te creëren van PE/VC CFO’s om kennis en ervaringen te kunnen delen ten aanzien van de vele ontwikkelingen die op de sector afkomen.  Verder zal ik als penningmeester van de NVP het prudente beleid voortzetten zodat we een robuuste financiële basis houden om te kunnen blijven investeren in de kwaliteit van initiatieven, de organisatie en het team. 

Hoe heb je het politieke debat en de algemene recente ontwikkelingen op private equity en venture capital gebied in Nederland ervaren? 
Het feit dat private equity en venture capital onderwerp van gesprek zijn in het politieke debat en regelmatig in het nieuws zijn betekent in ieder geval dat de sector als relevant wordt beschouwd. Vanuit dat vertrekpunt is het noodzakelijk de juiste en onderbouwde feiten te blijven presenteren om de belangen van een optimaal investeringsklimaat in Nederland te behartigen. Dat is niet altijd even gemakkelijk in de huidige politieke en maatschappelijke dynamiek, maar dat motiveert mij des te meer om vanuit de NVP sturing te geven aan een PE/VC agenda en relevante thema’s voor de sector van de juiste nuance te voorzien.   

Tags:
2023-07-17 16:55:24