IPEM 2021 Conferentie

Op 8 en 9 september vond de IPEM 2021 Conferentie plaats op de Hippodrome ParisLongchamp. De NVP was hierbij aanwezig en stond samen met andere Europese private equity en venture capital verenigingen in de Association Village. Op de conferentie kwamen we ons lid Forbion tegen. Wij spraken Sander Slootweg (Managing Partner) en Robbert van de Griendt (Head of Investor Relations & Impact) over de conferentie en de laatste trends. 

Wat heeft jullie naar de IPEM conferentie gebracht?

Sander: Afgelopen jaren zijn we aanwezig geweest bij IPEM in Cannes. IPEM biedt de mogelijkheid met 3000 branchegenoten te netwerken en te horen over de laatste trends. Dat is de reis naar Parijs waard. Dit jaar werd ik uitgenodigd om te spreken over life sciences en venture capital bij de workshop ‘Healthcare: Investment opportunities behind the life science revolution’.

Robbert: Wij halen regelmatig fondsen op en kijken waar we een hoge kwaliteit investeerders kunnen vinden. IPEM brengt een investeerdersgroep uit het zuidelijke gedeelte van Europa samen. Dat onderscheidt IPEM van andere conferenties waar we heen gaan.

Wat zijn de trends voor private markets?

Sander: Bij de institutionele investeerders (LP’s) gaan er steeds grotere allocaties naar private markets. Binnen private markets komt er steeds meer interesse voor venture capital omdat de returns goed zijn geweest. Healthcare en life sciences hebben enorm in de belangstelling gestaan door COVID. Veel LP’s zijn hierdoor ook gaan nadenken over de non-financial returns van hun investeringen: de impact. Life sciences en venture is een highly impactful business, waarmee je zowel maatschappelijke als financiële rendementen kunt behalen.

Robbert: We zien dit ook terug bij onze investeerders: eén derde van onze investeerders legt naast financiële returns ook de nadruk op impact. Dat was voorheen vooral iets wat je zag in Noord-Europa, maar we zien nu een inhaalslag in Noord-Amerika.

Dit is weer de eerste live conferentie. Welke conferenties staan hierna op jullie planning?

Robbert: We hebben ons ingeschreven voor Invest Europe VC Forum medio oktober. We zijn uiteraard ook aanwezig op de NVP VC Afterworks op 23 september en het NVP Seminar 8 november.

Tags:
2021-09-10 15:02:57