Participatiemaatschappijen en beleggers ontwikkelen nieuw ESG Disclosure Framework

Originele publicatiedatum: 04/04/2013

Beleggers in private equity en private equity fondsmanagers hechten steeds meer belang aan ESG aspecten. Daarom heeft de NVP vanaf het eerste begin meegewerkt aan een nieuw Environmental, Social and Corporate Governance (ESG) Disclosure Framework voor Private Equity dat deze week is gepubliceerd. Het initiatief kwam van een groep van meer dan 40 institutionele beleggers (LP's) uit 11 landen, 20 brancheverenigingen - waaronder de NVP - and 10 vooraanstaande private equity fondsmanagers (GP's).

Het ESG Disclosure Framework is ontwikkeld om GP's te helpen de informatiebehoefte naar ESG-gerelateerde zaken beter te begrijpen en te kunnen vervullen. Daarnaast is het een hulpmiddel voor GP's om op een gestandaardiseerde manier te kunnen rapporteren.

Het ESG Disclosure Framework is complementair aan de recent uitgebrachte IPEV Reporting Guidelines en de ILPA Quarterly Reporting Standards en daarnaast goed verenigbaar met de aankomende UN PRI Reporting & Assessment Survey.

In totaal hebben 41 LP's uit 11 verschillende landen hun formele steun uitgesproken voor het ESG Disclosure Framework. In Nederland zijn dit: AlpInvest, APG Asset Management, Blue Sky Group, MN, PGGM, Robeco Private Equity, SPF Beheer en Syntrus Achmea.

Lees hier het hele framework.

Tags: archief
2020-05-14 17:35:16