Onderzoek Europese Commissie naar impact AIFMD

Originele publicatiedatum: 23/03/2018

In voorbereiding op de evaluatie van AIFMD heeft de Europese Commissie besloten om KPMG een rapport te laten produceren naar de impact en werking van de huidige richtlijn. Voor onze sector is het essentieel dat private equity en venture capital adequaat vertegenwoordigd zijn in dit onderzoek. De NVP moedigt daarom aan dat zoveel mogelijk leden deelnemen aan de online vragenlijst

Sinds 2014 is de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD) van kracht die allerlei ‘’alternatieve’’ beleggingsfondsen onder toezegt stelt, waaronder private equity en venture capital.

Oorspronkelijk was voorzien dat dit jaar de richtlijn al geëvalueerd zou worden. Ondertussen weten we dat dit waarschijnlijk pas einde 2019 zal zijn, en dat AIFMD II ook niet eerder verwacht hoeft te worden.. In voorbereiding daarop heeft de Europese Commissie al wel besloten om KPMG een rapport te laten produceren naar de impact en werking van de huidige richtlijn.

Anders dan de impact assessment die Invest Europe eerder heeft laten maken door Europe Economics zal de studie van KPMG álle alternatieve beleggingscategoriën beslaan. Het is de verwachting dat de uitkomsten van deze studie bepalend zullen zijn voor wijzigingen die in AIFMD II zullen komen.

Voor onze sector is het daarom essentieel dat private equity en venture capital adequaat vertegenwoordigd zijn in dit onderzoek. De NVP moedigt daarom aan dat zoveel mogelijk leden deelnemen aan de online vragenlijst.

Invest Europe en KPMG hebben ook al partijen uitgenodigd om mee te doen. Het kan dus zijn dat u deze uitnodiging al heeft ontvangen. De deadline voor het onderzoek is 31 maart.

Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen met Felix Zwart van de NVP of met KPMG via de-kpmgsurveys@kpmg.de.


Met vriendelijke groet,


Felix Zwart

Tags: archief
2020-05-15 15:12:23