NVP organiseert werkbezoek voor PvdA-kamerlid Henk Nijboer aan M&G Group

Originele publicatiedatum: 21/08/2015

Op donderdag 20 augustus was Tweede Kamerlid Henk Nijboer van de PvdA te gast bij M&G Group in Assen. Het doel van het werkbezoek was Henk Nijboer in contact te laten komen met een ondernemer die gekozen heeft voor private equity als aandeelhouder. Henk Nijboer is de drijvende kracht achter de rondetafel private equity die dit voorjaar in de Tweede Kamer werd georganiseerd en heeft aangekondigd met een initiatiefnota te komen om excessen van private equity uit te bannen.

CEO Wim Straver ontving Nijboer, een afvaardiging van aandeelhouder Egeria en een afvaardiging van de NVP met een presentatie over de geschiedenis van het bedrijf. Daarnaast deelde hij zijn ervaringen over het hebben van een private equity-huis als aandeelhouder. Na de presentatie was er uitgebreid tijd voor vragen en voor een rondleiding door het bedrijf waarbij met de mensen van de werkvloer en de ondernemingsraad kon worden gepraat. De NVP heeft het werkbezoek als nuttig ervaren met ruimte voor dialoog en ruimte om naar elkaars standpunten te luisteren.

Dit voorjaar organiseerde de Tweede Kamer op initiatief van Henk Nijboer een rondetafel over private equity. Naast de NVP waren hier o.a. KKR, 3i, VNO-NCW & PGGM aanwezig om meer te vertellen over de sector. Het doel hiervan was een beter beeld te krijgen van private equity in Nederland en hoe het werkt. Henk Nijboer kondigde na de rondetafel aan te zullen komen met een initiatiefnota om excessen in de private equity-sector aan te pakken. Deze initiatiefnota van Nijboer wordt in de nabije toekomst verwacht. De NVP volgt de ontwikkelingen op de voet en is actief bezig Kamerleden van feitelijk juiste informatie te voorzien.

Tags: archief
2020-05-15 12:59:47