NVP opgetogen over lancering Fund of Fund voor techsector

Originele publicatiedatum: 05/09/2012

De NVP is zeer opgetogen over de mededeling van Minister Verhagen van EL&I dat binnenkort het Fund of Funds voor de Nederlandse technologiesector van start kan gaan.

Het fonds, dat voorlopig € 150 mln omvat, moet private investeerders helpen in het ondersteunen van hightechbedrijven. Sinds de kredietcrisis is er namelijk een gat ontstaan in het financieren van innovatieve startende bedrijven vanwege terugtredende banken en pensioenfondsen. Verschillende leden van de NVP hebben moeite met het ophalen van fondsen voor dit zogenaamde venture capital maar naar verwachting zal het nieuwe Fund of Funds het makkelijker maken ook andere beleggers over de streep te trekken.

Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het nieuwe Fund of Funds marktconform gaat selecteren. Goede managers met een bewezen track record zijn de aangewezen partijen waarin geïnvesteerd zal gaan worden. Het fondsmanagement zal uitgevoerd worden door het European Investment Fund (EIF) dat ook een derde van het kapitaal inlegt. Dit is een constructie die in meerdere Europese landen al gebruikelijk is, en de NVP heeft anderhalf jaar geleden het initiatief genomen om dit ook in Nederland op te zetten. 

Lees in het Financieel Dagblad meer over het Fund of Funds.

Tags:
2020-05-14 16:18:15