Nieuw bestuurslid NVP: Mels Huige

Originele publicatiedatum: 20/06/2019

Tijdens de ALV van 19 juni jl. is Mels Huige toegetreden tot het bestuur. Middels onderstaand interview introduceert hij zich aan de leden van de NVP.

NVP: Gefeliciteerd met je benoeming tot bestuurslid van de NVP. Voor de leden, wie ben je?
Mels: Dank voor de felicitatie, leuk om de kleinere fondsen binnen de NVP te kunnen vertegenwoordigen. Ik ben 41 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Na mijn studie bedrijfseconomie in Maastricht ben ik bij Boer & Croon gaan werken en vervolgens bij Active Capital Company (ACC). Naast het beoefenen van ons prachtige vak ben ik enthousiast zeezeiler en tourskiër.

NVP: Wat is je rol bij Active Capital Company? En vertel eens iets over Active?
Mels: Wij zijn tien jaar geleden begonnen om actief en ondernemend kapitaal te bieden voor het technische MKB. Mijn portfolio collega’s spenderen een dag of vier per week in onze deelnemingen om zo een sterke transitie te realiseren, meestal langs de assen duurzaamheid, innovatie en internationalisatie. Zelf focus ik mij vooral op transacties en onze fondsen.

NVP: Hoe ben je in deze sector terechtgekomen? (Wat deed je ervoor)?
Mels: Ik ben als Young Executive begonnen bij Boer & Croon en heb daar onder andere gewerkt aan een post-fusie integratie. Dit heeft mijn interesse voor het M&A-vak aangewakkerd. Vervolgens ben ik toen binnen Boer & Croon over gestapt naar het Corporate Finance team. Albert Hartog (een van de oprichters van Active) was een opdrachtgever van mij en zo ben ik in contact gekomen met ACC.

NVP: Wat hoop je de komende 4 jaar bij de NVP te bereiken/hoe wil je invulling geven aan je bestuursfunctie?
Mels: Ik hoop dat wij als sector voldoende bewegingsruimte kunnen behouden om ook in de toekomst onze functie binnen de Nederlandse economie te vervullen. Wij zullen er zelf voor moeten zorgen dat wij een goede rol blijven spelen. Zo hoop ik bijvoorbeeld dat focus op ESG verder en dieper gaat dan het invullen van checklists. Ik neem zitting in de Legal & Regulatory commissie en hoop vanuit daar de intrinsieke motivatie van onze leden te vergroten om goed ondernemerschap te bedrijven binnen onze sector.

NVP: Dank voor je tijd en veel succes en plezier met je bestuursfunctie.

2020-05-15 16:23:24