Nieuw bestuurslid NVP: Désirée van Boxtel

Originele publicatiedatum: 22/06/2018

Tijdens de ALV van 20 juni jl. is Désirée van Boxtel toegetreden tot het bestuur. Middels onderstaand interview introduceerde zij zich aan de leden van de NVP.

NVP: Gefeliciteerd met jouw benoeming tot bestuurslid van de NVP. Voor de leden, wie ben jij?

Désirée: Ik ben een van de oprichters en partners van Karmijn Kapitaal. In de jaren '90 heb ik o.a. bij ABN AMRO Participaties gewerkt. Tussendoor heb ik gewerkt als zzp'er en een heel ander soort onderneming opgericht en verkocht; een bedrijf in interieuraccessoires. Ik had daardoor het sterke idee dat ik terug private equity in wilde om opnieuw, maar ook anders, te gaan investeren en werken met portfoliobedrijven.
Ik ben getrouwd met Mark en wij hebben een dochter van 12 en een zoon van 11.

NVP: Wat is jouw rol bij Karmijn Kapitaal?

Désirée: Wij zijn als oprichters nog alle drie intensief betrokken bij (een deel van) onze portfoliobedrijven. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Ik heb een grote bewondering voor ondernemers. Ik vind het geweldig om te zien dat de combinatie van het echte ondernemerschap en onze inbreng, die meestal ligt op het gebied van verdere structurering, professionalisering en internationalisering, vaak tot gevolg heeft dat bedrijven de kans krijgen echt te gaan ‘vliegen’. Verder doe ik onze marketing en communicatie.

NVP: Wat hoop jij de komende vier jaar bij de NVP te bereiken/hoe wil jij invulling geven aan jouw bestuursfunctie?

Désirée: Ik hoop eraan te kunnen bijdragen dat het grote publiek meer gaat zien dat private equity heel veel kan betekenen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Persoonlijk denk ik dat wij dat als industrie kunnen bereiken door ook meer van onszelf te laten zien. Daar draag ik graag aan bij.
Op het gebied van opleidingen denk ik dat er een prachtig portfolio staat. Ik zou graag met bestuur en de commissie nadenken waar wij nog kunnen aanvullen. Ik heb al wel een paar ideeën om bij de collegae te toetsen.
Tot slot stel ik mijzelf als doel de diversiteit in de sector te helpen verhogen. Het is belangrijk dat we de huidige generatie jonge mensen in onze sector blijven boeien en binden, onafhankelijk van achtergrond.

NVP: Hoe heb jij het politieke debat en de ontwikkelingen op private equity en venture capital-gebied in Nederland ervaren?

Désirée: Zoals gezegd denk ik dat onwetendheid te makkelijk kan leiden tot onbegrip. Communiceren, uitleggen en ook de successen laten zien gaat ons helpen. Transparantie is in mijn ogen geen vies woord maar een kans.

NVP: Dank voor jouw tijd en veel succes en plezier met jouw bestuursfunctie.

Tags:
2020-05-15 15:25:16