MKB in beeld: beleggen in Nederlands MKB

Originele publicatiedatum: 26/06/2014

Via participatiemaatschappijen kunt u al decennia beleggen in het Nederlandse MKB mét een uitstekend rendement.

Het Nederlandse mkb is van groot belang voor de economie en de werkgelegenheid. De duurzame groei van de economie zal bepaald worden door de mate waarin het mkb kan groeien en innoveren. De Nederlandse ondernemer is historisch gezien sterk afhankelijk van banken voor de financiering van de ondernemingsactiviteiten. Met de kredietcrisis is een trendbreuk ontstaan; De vraag naar financiering verandert en ook het aanbod van financiering verandert. Hierdoor zijn financieringsknel-punten ontstaan en zal de ondernemer op zoek moeten gaan naar nieuwe investeringsbronnen.

Om het institutionele beleggers mogelijk te maken meer te gaan investeren in het Nederlandse mkb, is het nodig die informatie te geven die nodig is om een gedegen analyse te kunnen doen van het risico/rendementsvraagstuk van een mkb belegging.

Omdat deze informatie tot nu to ontbrak heeft de NVP meegewerkt aan het MKB in Beeld project. Het project MKB in Beeld wil risico's en rendementen inzichtelijk krijgen en de data die beschikbaar is overzichtelijk publiekelijk beschikbaar stellen aan degenen die willen beleggen in het Nederlandse MKB. Het hoofdstuk over private equity is van de hand van de NVP en biedt een overzichtelijke samenvatting voor degenen die geïnteresseerd zijn in het beleggen in een participatiemaatschappij.

Lees het rapport hier.

Tags: archief
2020-05-14 18:14:17