Geslaagd seminar 2019

Originele publicatiedatum: 07/11/2019

Afgelopen maandag vond het jaarlijkse NVP-seminar plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Samen met investeerders, ondernemers en andere geïnteresseerden behandelden we het thema: "Winst is uit, Algemeen belang is in!". Charles Groenhuijsen besprak met verschilende panels het verleden, het heden én de toekomst van private equity en venture capital in Nederland. 

Tjarda Molenaar, directeur van de NVP, opende samen met Charles Groenhuijsen het seminar, waarna Charles het eerste panel aankondigde.

Het eerste panel, bestaande uit oud NVP-voorzitters, Ellard Blaauboer, Rob Schipper, André Olijslager en Philip Houben en huidige NVP-voorzitter Annemarie Jorritsma, keek terug op 35 spraakmakende jaren participatiemaatschappijen in Nederland. De panelleden gingen in op hoe de NVP werd opgericht en hoe de sector zich de afgelopen decennia enorm heeft ontwikkeld. 

Tijdens het tweede panel, bestaande uit Gert Dijkstra van APG Asset Management, Niels Lemmers van de Vereniging van Effectenbezitters, Ivo Lurvink van CVC Capital Partners en Désirée van Boxtel van Karmijn Kapitaal, werd de stelling behandeld: "winst is uit, algemeen belang is in". Alhoewel maatschappelijk belang zeer zwaar wordt gewogen wordt van de sector bovenal verwacht dat er rendement wordt gehaald was de conclusie. De pensioengerechtigden verwachten dat immers. 


Het laatste panel, waarin jonge investeerders Renee van Geel, Felice Verduyn - van Weegen, Pauline Wink - Zaanen, Gregor Rossen en Marco van Vliet aanschoven, keek gezamenlijk naar de uitdagingen in de toekomst. Ook hier werd het belang van impact onderstreept. Profit blijft echter belangrijk. Bedrijven en investeerders van de toekomst focussen op beiden.

Goede communicatie liep als een rode draad door alle panels tijdens het seminar. Panelleden kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat we als sector gebaat zijn bij goede en open communicatie. Of het nu gaat over verantwoord investeren, diversiteit of het aantrekken van nieuw talent. Met communicatie bereiken we meer.


 

De NVP bedankt alle aanwezigen voor een zeer geslaagde dag!
2020-05-15 16:47:23