Jort Binnerts (Boer & Croon) over training Navigating Post Merger Integrations

4 op de 5 fusies en overnames levert niet het gewenste (financiële) resultaat op. Wil jij meer inzicht in de onderliggende oorzaken en hoe je meer grip kunt krijgen op waardecreatie bij een integratieproces? Dan biedt de training ‘Navigating post merger integrations: How to unlock full potential’ van Boer & Croon en NVP Academy uitkomst. We interviewen hierover Jort Binnerts, Partner binnen de Strategy & Transformatie practice van Boer & Croon. Hij is expert in het leiden van trajecten gericht op strategie executie, (post merger) integratie, organisatie (her)ontwerp en kostenbesparingen. 

Wat maakt deze training uniek?
Jort: ‘’Investeerders stellen vaak ambitieuze doelen bij het gebruik van waarderingsmodellen. Ze verwachten vaak synergie en een snelle verbetering van financiële en operationele prestaties na een fusie. De praktijk? Na de fusie presteert het bedrijf vaak beneden verwachting.

Waren de oorspronkelijke aannames in het waarderingsmodel juist? Of ligt het probleem in het integratieproces die synergie had moeten realiseren en de groei en financiële prestaties moeten versnellen?

Uit onze ervaring blijkt dat beide factoren een rol spelen. Deze Post Merger Integration-training richt zich op de belangrijke uitdagingen in het integratieproces na de fusie, die het succes van een overname kunnen beïnvloeden. Dit is vooral belangrijk bij een buy-and-build strategie waarbij synergiën tussen de geïntegreerde bedrijven centraal staan. ‘’

Hoe kunnen deelnemers de theorie en best practices toepassen in hun werk?
Jort: ‘’De training geeft grip op waardecreatie bij een integratieproces van zowel een merger of equals als een buy-and-build strategie. Je krijgt inzicht in valkuilen en best practice van verschillende fases van PMI trajecten en weet wat de belangrijkste risico’s zijn. Na het volgen van de training begrijp je welke verschillende type integraties er zijn en weet je hoe je de juiste governance en programmastructuur inricht om PMI trajecten uit te voeren en monitoren.’’

Hoe kunnen deelnemers de kennis die ze tijdens deze training opdoen, gebruiken om de waarde creatie in hun eigen portfolio te vergroten?
Jort: ‘’Deze training geeft deelnemers waardevolle inzichten om effectief leiding te geven aan hun portfolio bedrijf tijdens het integratietraject. Dit zal helpen om het succes en daarmee de waarde van het portfolio bedrijf te vergroten. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

•             Een duidelijke M&A-strategie en de impact hiervan op de te integreren bedrijven of afdelingen.

•             Het target operating model.

•             De stappen en planning van het integratieproces.

•             De juiste toewijzing van middelen voor een integratietraject, zowel in kwaliteit als kwantiteit.

•             Verandering en communicatie naar externe stakeholders (klanten, leveranciers, etc.) en interne stakeholders (medewerkers).

•             Key take aways bij de integratie van systemen en processen.

Door deze onderwerpen te behandelen, leren deelnemers hoe ze de waardecreatie in hun eigen portfolio kunnen vergroten. Deze praktische en toepasbare kennis maakt de training onmisbaar voor alle investeringsprofessionals die betrokken zijn bij fusies en overnames.’’

Klik hier om meer te weten te komen over de training of je in te schrijven.

Tags:
2024-07-30 12:36:07