Introductie tot het NVP “Key Information Document” (KID)

 

INTRODUCTIE TOT HET NVP KEY INFORMATION DOCUMENT (KID)

Datum: 29 september 2020
Tijd: n.t.b.

 

Speciaal voor leden van de NVP heeft een werkgroep van de NVP Legal & Regulatory commissie een invulinstructie voor een Key Information Document (KID) voor private equity en venture capital managers gemaakt. Tijdens dit webinar zal de werkgroep het document introduceren en de gemaakte keuzes toelichten.

Alle onder het AIFM-(registratie)regime opererende participatiemaatschappijen hebben van de AFM de wettelijke plicht een KID op te stellen als zij deelnemingen in hun fonds aanbieden aan niet-professionele beleggers. 

Het KID verschaft beleggers informatie over onder andere de beleggingsstrategie, het risicoprofiel en het fondsmanagement van de belegging. Het format van het KID is juridisch vastgelegd en van toepassing op alle beleggingstrategieën. Omdat private equity en venture capital in hun beleggingseigenschappen behoorlijk afwijken van de meeste andere gangbare beleggingen, levert het correct invullen van een KID in de praktijk nogal wat hoofdbrekens op. De werkgroep heeft daarom een invulinstructie met uitgebreide juridische voet- en eindnoten geproduceerd. Dit document is geenszins een bindende instructie, maar kan een handige leidraad zijn. 

Het webinar en het document zijn alleen voor leden en geassocieerden van de NVP beschikbaar. Neem bij vragen contact op met Felix Zwart van de NVP. Speciale dank gaat uit voor de inzet van Van Campen Liem, Finnius, De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff voor het totstandkomen van dit document.