NIEUWE VEILIGHEIDSTOETS VOOR INVESTEERDERS (WET VIFO)

16 februari 2023
Start | 16:00 uur

 

Op donderdag 16 februari om 16:00 uur organiseert de NVP in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en Van Doorne een webinar over de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Wet Vifo).


Inhoud
We staan als sector voor een grote uitdaging. Naar verwachting treedt halverwege 2023 de Wet Vifo in werking. Deze wet zal een grote impact hebben op investeringen, fusies en overnames door venture capital en private equity fondsen. Wanneer dergelijke transacties zien op Nederlandse ondernemingen die worden gezien als “vitale aanbieder” of die zich bezig houden met “sensitieve technologie” zijn die transacties onderworpen aan een voorafgaande toets met betrekking tot de nationale veiligheid. Deze meldplicht zal leiden tot een langere doorlooptijd en grotere onzekerheid in transacties.

Vandaar dat we nu actie ondernemen. Op 16 februari organiseren we samen met het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en Van Doorne een webinar over Wet Vifo. Tijdens de webinar gaan we in op wat deze nieuwe wet betekent voor jouw investeringen. Daarnaast geven we inzicht over de meldingsprocedure en behandelen we de meest belangrijke vragen.


Sprekers
Sprekers zullen zijn Yasin Ince van het Bureau Toetsing Investeringen (het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat) en Daan Horsthuis en Sarah Beeston van Van Doorne.


Datum: 16 februari 2023
Tijd: 16:00 - 17:00 uur

Wij kijken uit naar je deelname! 

Leden en geassocieerden van de NVP kunnen zich aanmelden via onderstaande button. Mocht je tevoren al vragen hebben, mail deze dan naar info@nvp.nl.