NVP ESSENTIALS VENTURE CAPITAL - VOORJAAR 2022

10 FEBRUARI 2022
Aanvang | 14:00 uur
Locatie | Carlton - Utrecht (wellicht online)
Kosten | €3150,-


‘Mijn collega’s zeiden al vaker dat ik de NVP Venture Capital Essentials moest volgen. Ik ben blij dat ik dat eindelijk heb gedaan. Het was erg leuk om zoveel nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt ervaringen met elkaar delen en samenwerken. Daarnaast was het ook heel gezellig.’

NVP Essentials Venture Capital
Tijdens de Venture Capital Essentials training doorloop je het volledige VC-investeringsproces. De training bestaat uit elf modules. In deze modules ga je samen met experts van nationale en internationale VC-fondsen dieper in op de onderwerpen die aan bod komen tijdens het investeringsproces.  De training biedt ruimte voor interactie en indien mogelijk gaan we zoveel mogelijk in op praktijkvoorbeelden. Ook biedt de training voldoende mogelijkheden om op informele wijze collega’s te ontmoeten die net als jij werkzaam zijn binnen de Venture Capital sector.

Programma

Het structureren van funds en fundraising
Het gebruik van de verschillende debt- en equity alsook hybride instrumenten
Deal flow & sourcing
Portfolio Management
Valuations
Due Dilligence (o.a. techDD)
CAC/LTVmetrics bij SaaS-bedrijven
Termsheets & Structuring
Nationale vs Internationale perspectieven
Failures & Exits
Intervisie

Bekijk het volledige programma hier.

Tijdens de training werk je in groepsverband samen met andere deelnemers stapsgewijs aan een investering. Hierna werk je een investeringsvoorstel uit gebaseerd op alle elementen die tijdens de training behandeld zijn.

De twee terugkom-momenten staan in het teken van intervisie op de door jullie zelf ingebrachte onderwerpen.

Voor wie?

De NVP Essentials Venture Capital is de basis voor iedereen die werkzaam is binnen Venture Capital. In ieder geval voor Investment Managers, maar ook voor startende fondsmanagers. 

Data

10 en 11 februari
17 maart
7 en 8 april
29 juni en 11 oktober (alleen de middagen)

Locatie

Carlton – Utrecht

Groepsgrootte

16 Personen

Opleidingsduur

Vijf dagen waarvan twee keer twee aaneengesloten dagen met hotelovernachtingen.

Respectievelijk drie en zes maanden na het afsluiten van de training kom je een dagdeel bijeen om bezig te gaan met intervisie. Aan de hand van praktijksituaties evalueer je hoe je gehandeld hebt en wat het effect daarvan was. In de Essentials training vergoot je niet alleen je inhoudelijke kennis, maar kun je ook reflecteren op de invloed van gedrag.

Kosten

€ 3.150,-

Interessante vervolgopleidingen

Na het afronden van de Essentials kun je onze Advanced trainingen volgen. Na het behalen van jouw Essentials certificaat en vier Advanced certificaten mag jij jezelf een Certified Professional noemen.