INTRODUCTION TO VC LEGAL (VOL)

17 MAART 2021
Aanvang | 14:30 uur
Locatie | Online
Kosten | gratis

 

Venture Capital gaat over de financiering van innovatieve en potentieel zeer snel groeiende ondernemingen die op het moment van investeren nog cashflow negatief zijn. Deze eigenschappen vragen om een aparte benadering, anders dan bij een private equity of M&A transactie. Er is hoog risico. Banken spelen geen rol. Intellectuele eigendomsrechten zijn cruciaal. Net als de rol van de founders. Het verleden is beperkt. Garanties zijn weinig waard. Het is vaak alles of niets. De toekomst is mooi maar onzeker. 

Venture capital investeerders verlangen bepaalde rechten rondom de thema’s economics en control. Daarnaast zijn heldere exit mechanismen cruciaal. Hetzelfde geldt voor mogelijkheden om de founders en key employees aan de onderneming te binden en financieel te motiveren om de onderneming tot een succes te maken. 

De NVP organiseert in samenwerking met Benvalor een online middagprogramma rondom juridische aspecten aangaande Venture Capital. 

Tijdens de middag behandelen we alle belangrijke onderdelen van een venture capital termsheet, zoals milestones, liquidatiepreferenties, anti-verwateringsbedingen, governance-bepalinge, leaver regelingen en Exit afspraken. Aan de hand van voorbeeldclausules uit de praktijk gaan we in op wat gangbaar en gebruikelijk is. 

Voor
NVP (geassocieerde-)leden en niet NVP leden zoals Seedfondsen, Angel investeerders en adviseurs. 

Vereiste kennis
enige kennis en praktijkervaring met investeringen in jonge bedrijven wordt verondersteld.

Voor een goede interactie online is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers.

Datum
Woensdag 17 maart 2021 14.30 – 17.00 uur ONLINE

Voertaal
Nederlands

Er zijn geen kosten aan verbonden.