ADVANCED ESG TRAINING

28 MAART EN 11 APRIL
Tijd |
12:00 - 17:30 / 13:00 - 18:00
Locatie | Element Hotel, Amsterdam
Kosten | €595,- vrijgesteld van BTW


‘Duurzaamheid is steeds vaker een thema voor portefeuillebedrijven. Beleggers hebben meer verwachtingen over ESG integratie. En met de komst van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) worden ook door de regelgever extra eisen gesteld aan investeerders. Tijdens de NVP ESG Advanced Training maken we concreet wat de SFDR betekent voor participatiemaatschappijen en geven we handvatten voor integratie van ESG in het investeringsproces, fundraising en rapportage naar LP’s. Kortom, hoe breng je als PE investeerder ESG in praktijk”’

Inhoud
Is jouw organisatie bezig met het ontwikkelen van een ESG-beleid? Of weet je al het een en ander over ESG maar wil je meer de diepte in? Dan is deze ESG Advanced Training wat voor jou. Tijdens twee dagdelen gaan we in op de ‘Sustainable Finance Disclosure Regulation’ (SFDR) en behandelen we ‘ESG in de praktijk’. Op de eerste middag kijken we naar de verplichtingen die voortkomen uit de SFDR en wat dit concreet betekent voor participatiemaatschappijen. We behandelen de EU Taxonomy, de AIMFD en hoe toezicht wordt gehouden op deze regelgeving. De tweede middag bieden we concrete handvatten voor de integratie van ESG in de verschillende fases in het investeringsproces en fundraising. Hoe kan ESG helpen om risico’s te identificeren en kansen te creëren? Hoe implementeer je dat in je due dilligence proces, portfolio management en bij de rapportage naar investeerders? De training wordt verzorgd door professionals van AlpInvest, Loyens & Loeff, PwC en Waterland.

  • Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en Taxonomy: wat zijn het?
  • Welke verplichtingen komen voort uit de SFDR, de Taxonomy en de AIFMD?
  • Hoe kan een participatiemaatschappij de basis op orde hebben?
  • Waar moet ik op letten in de due dilligence fase?
  • Waar moet ik op letten bij het portfolio management?
  • Hoe kan ik het beste rapporteren over ESG naar LPs?

Programma
Bekijk hier het volledige programma

Praktische informatie

Waar: Element Hotel, Amsterdam
Data: 28 maart | 12:00 - 17:30 uur, ontvangst met lunch
11 april | 13:00 - 18:00 uur, incl. borrel
Kosten: €595,-
Doelgroep: ESG officers, PE & VC frontoffice, backoffice en investment managers
Groepsgrootte: Maximaal 25 deelnemers
Opleidingsduur: 2 dagdelen

Contact
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de NVP Academy (academy@nvp.nl) of bel +31 (0)20 571 22 70.

Note 1: As our course participants often work for international firms, the language in which the course is taught is determined by the registrations. We offer courses in Dutch and English.

Noot 2: deze training is onderdeel van het NVP Certified traject.

Noot 3: deze training is in principe geschikt voor PE én VC. Tijdens dagdeel 2 zal er een lichte nadruk liggen op PE. Ben jij VCer? Bekijk het programma om beter in te kunnen schatten of de training van waarde is of neem contact op met de NVP voor overleg.