EFFECTIVE BOARDS IN VENTURE CAPITAL

22 MAART 2021
Aanvang | 9:00 uur
Locatie | online
Kosten | €695,- (incl. 40% corona-korting)

 
Drie middagen online training/interactief webinar in samenwerking met ScaleUpNation.

Waardecreatie gaat niet alleen om cijfers. Onderzoek wijst steeds meer uit dat juist de mensen er toe doen. Daarom willen wij onze trainingen niet alleen richten op kennis, maar tevens op competenties, ervaring en de ontwikkeling van mensen. Echte transformatie in een organisatie begint bij de board en het bestuur. Van daaruit wordt de toon gezet voor de gehele organisatie. 

Een commissaris speelt naar onze mening dan ook een grote rol. De dynamiek die zich afspeelt in de board als het spannend wordt, de verschillende rollen die board members hebben, de financiële en juridische aspecten die onderdeel zijn van good governance: als boardmember moet je op alle fronten kunnen schakelen om effectief te zijn.

In samenwerking met ScaleUpNation* zijn er drie modules ontwikkeld die handvatten en tools bieden om je rol als VC commissaris zo goed mogelijk te vervullen. In deze modules zullen kennis, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling centraal staan en brengen we aan de hand van een actuele casus de leerstof in de praktijk.

Voor wie
Deze training is geschikt voor VC leden van de NVP die op zoek zijn naar meer inzicht in een (beginnende) commissaris rol. Na afloop ken je de verantwoordelijkheden als VC commissaris, heb je inzicht in de governance aspecten van je rol en ben je er bewust van hoe jij persoonlijk je rol als VC Commissaris zo effectief mogelijk kunt invullen. 

Invulling 
De eerste middag richt zich op de succesfactoren van een scale-up en de bijbehorende governance aspecten. Daarnaast introduceren we de praktijkcasus en neem je plaats in een fictieve board. De tweede module zal in het teken staan van jouw rol in de board en de board dynamics: hoe vervul jij je rol effectief; hoe vind je de balans tussen de toezichthoudende rol en het vervullen van een klankbordfunctie voor de bestuurder; hoe en wanneer intervenieer jij en stel je de juiste vragen; hoe blijf  jij effectief in een crisissituatie? Tijdens de afsluitende module zullen we reflecteren op jouw rol als boardmember en zul je met je board members de praktijkcasus presenteren en voorleggen aan een panel van experts. 

Deze sessies zijn interactief en tussentijds wordt er in teams gewerkt aan de praktijkcasus. Elke middag wordt afgesloten met een korte feedback sessie. Sprekers die hun kennis en ervaringen komen delen zijn onder andere Harrold van Barlingen (managing director en founder Thuja Capital), Menno van Dijk (founder ScaleUpNation) en Jan Paul Grollé (innovation coach en trainer) en zal gefaciliteerd worden door Jolanda Holwerda (program director en leiderschapscoach). 

Voertaal: Nederlands, materialen in het Engels

Data:  maandag 22 maart, maandag 12 april en maandag 19 april 202.

Locatie: online

Kosten: €695,- (incl. 40% corona-korting)

(*)   
ScaleUpNation (Scaleupnation.com) doet onderzoek naar de succesfactoren van jonge innovatieve ondernemingen (‘scale-ups’) en levert trainings- en ondersteuningsprogramma’s specifiek voor bestuursleden, coaches en mentoren van scale-ups. Deze drie middagen zijn een introductie. Het ScaleUpBoard Program is een 5-daags programma dat een verdieping biedt op de materie die hier is behandeld. Heb je interesse om meer over het programma te horen, neem dan contact op met Jacqueline van der Heijden (jacqueline@scaleupnation.com).