EFFECTIVE BOARDS IN VENTURE CAPITAL

15 NOVEMBER, 29 NOVEMBER en 6 DECEMBER 2021
13:30-17:00
Locatie | ROSARIUM - AMSTERDAM
Kosten | €1150,-

 

“Ik heb de dynamiek van de cursus vandaag wederom als zeer prettig ervaren (casus doornemen, groepsvorming, ervaren professional, etc.). Dat geldt ook voor de balans qua tijd / voorbereiding en het leereffect.”

 

Effective boards in VC

 

Commissarissen spelen een belangrijke rol in de groei en professionalisering van scale-ups. Zij moeten niet alleen kennis hebben over de inrichting van de board en haar verantwoordelijkheden, maar ook inzicht in de board dynamics als het spannend wordt en in het effect van hun eigen gedrag. Wil jij door zelfinzicht en kennis een betere board member worden?

 

Na het volgen van deze training kun jij:

  • Begrijpen wat de rol van een Board van een Scale Up is en de complexiteit ervan hebben ervaren. Frameworks en praktische oplossingen aandragen om de board rol te verdiepen.
  • Bewustzijn van je eigen blinde vlekken; begrijpen wat het verschil is tussen hard en soft controls;  je verplaatsen in de CEO/founder
  • Bewustzijn waar het mis kan gaan. Omgaan met verschillende belangen/stakeholders. Reflecteren op je eigen rol. Hoe kan je hierop voortbouwen?

Programma

De eerste module;

richt zich op de succesfactoren van een scale-up en de bijbehorende governance aspecten. Ook wordt een praktijkcasus geïntroduceerd en neem je plaats in een fictieve board.

De tweede module;

zal in het teken staan van jouw rol in de board en de board dynamics: hoe vervul jij je rol effectief; hoe vind je de balans tussen de toezichthoudende rol en het vervullen van een klankbordfunctie voor de bestuurder; hoe en wanneer intervenieer jij en stel je de juiste vragen; hoe blijf jij effectief in een crisissituatie?

De derde afsluitende module;

zul je met de boardmembers de praktijkcasus presenteren en zowel reflecteren als vooruitblikken  op jouw rol als boardmember

 

Kenmerkend voor de training is de hoge mate van interactie en afwisseling. Naast diverse sprekers is er op dag 2 een ondernemer in de hotseat.

 

Voertaal: Nederlands, materialen in het Engels.

 

Voor wie
Deze training is geschikt voor VC leden van de NVP die op zoek zijn naar meer inzicht in een (beginnende) commissaris rol.

Data
maandag 15 november,

maandag 29 november en

maandag 6 december 2021 (13.30 – 17.00 uur)


Locatie: Rosarium Amsterdam.

Kosten: €1150,-

In samenwerking met: ScaleUpNation (Scaleupnation.com)  doet onderzoek naar de succesfactoren van jonge innovatieve ondernemingen (‘scale-ups’) en levert trainings- en ondersteuningsprogramma’s specifiek voor bestuursleden, coaches en mentoren van scale-ups. Deze drie middagen zijn een introductie. Het ScaleUpBoard Program is een 5-daags programma dat een verdieping biedt op de materie die hier is behandeld. Heb je interesse om meer over het programma te horen, neem dan contact op met Jacqueline van der Heijden (jacqueline@scaleupnation.com).